Babára HANG-olódó: kapcsolatteremtő relaxáció Kismamáknak

 

Az Anya és Gyermeke közötti bensőséges kapcsolat kialakulása már a várandósság idején elkezdődik. Ma már biztosan tudjuk, hogy az, amit az Anya átél a várandósság alatt, hatással van a magzati fejlődésre. A Baba érzi és igényli a felé irányuló gondoskodást, szeretetet. Egy csoda az, amikor először érezzük rúgkapálását, aztán azt, ahogyan reagál a környezetére, érzelmi-hangulati változásainkra, vagy éppen egy számára kényelmetlen testhelyzetre. Az, hogy Ő egy önálló személyiség, már ekkor tapasztalhatjuk. A relaxáció által Ő is megtanul megnyugodni, a pozitív hatások rajta is megfigyelhetők. Anyaként mi már ekkor megmutathatjuk neki, milyen ez, és mennyire jó.

 

 

A relaxált állapot elérésében nagy segítséget nyújtanak a tibeti hangtálak és már intuitív hangszerek, melyek finom rezgésükkel, lágy hangjukkal segítik a Kismamát a teljes ellazulásban és a kapcsolat felvételében. Nem kell aggódni akkor sem, ha a Kismama korábban nem szokott relaxálni, mivel mind a vezetett relaxáció, mind a HANGok segítenek abban, hogy bármiféle gyakorlat nélkül is el tudjon lazulni.

 

A nyugodt, szeretetteli, vezetett kapcsolatteremtő relaxációnak számos olyan előnye van, ami pozitív befolyással bír mind az Anya, mind a Baba jóllétére és kettejük kapcsolatára:

 

 

  • segíti az Anyát a Babával való kapcsolatfelvételben, az egymással való kommunikációban, a tudatos és szoros kapcsolat kialakításában, egymás megismerésében
  • segíti a Kismamát, hogy minél jobban megértse, kezelni tudja a benne végbemenő testi és lelki folyamatokat, változásokat
  • segít a Kismamának a várandóság időszakában fokozottan terhelt testrészeinek az ellazításában, a pihenésben,
  • segíti a szülés/születés élményére való felkészülést, ráhangolódást, fokozza az önbizalmat: "Képes vagyok rá!", "Meg tudom csinálni!"
  • segíti a félelmek, a feszültség elengedését, oldja a szorongást, kitisztítja a gondolatokat, elcsendesíti az érzelmeket

 

Az anyaméhben növekvő Babucik akkor érzik jól magukat, ha Édesanyjuk harmóniában van önmagával és az őt körülvevő világgal. A relaxáció okozta lelki egyensúly biztosítja a kellemes közérzetet, így a megnyugvás állapota járhat át minden Anyát és Babát. 

 

 

Foglalkozások: 

  • egyéni kezelés
  • páros összehangoló kezelés Apával
  • csoportos relaxáció
  • a várandósság 36. hete után szülésfelkészítő relaxáció
  • szülés után: a baba-mama-környezet harmonikus összehangolódására is van lehetőség

 

 

 

 

 

A részvétel feltétele a betöltött 12. hét!