Kezelések

A keleti gyógyítói filozófia az európaitól eltérő elméleti alapokon és hagyományokon nyugszik. Lényege, hogy testünk és lelkünk egységes egész. Arra épül, hogy az embernek összetett energiarendszere van, mely rendszer több ponton kapcsolódik egymáshoz és „el is dugulhat” a nem megfelelő energetikai rezgésektől. Az, hogy mennyire vagyunk egészségesek, energikusak, többek között azon múlik, hogyan működik a csakrarendszerünk. Az energiaelakadásnak számos oka lehet. Ilyen a negatív érzések gyakori jelenléte, mint például a harag, félelem, a düh, a gyűlölet, a féltékenység, a stressz, stb. A keletkező érzelmi blokkok el tudják zárni az energiavezetékeket, így nem jut elegendő erő az életfontosságú szervekhez és mirigyekhez. Emiatt energiahiányos állapot léphet fel. Nem csodálkozhatunk hát, ha fáradtakká, érzelmileg labilissá válunk, elveszítjük vidámságunkat, életörömünket, majd idővel különböző betegségek ütik fel a fejüket. A negatív érzelmi állapotok ugyanis gyengítik a testet, és támadhatóvá teszik azt a betegségekkel szemben. 

A csakrarendszer lehetővé teszi a folytonos „lomtalanítást” is, a testi-lelki működés következtében elhasználódottá vált energiák eltávolítását. A megszólaltatott tál az emberben felgyülemlett és besűrűsödött alul rezonált energiákat feloldja, majd gyógyító rezonanciával tölti fel. Ennek eredményeképpen az első kezelés során kisebb fájdalmak is felléphetnek, leginkább a már eleve fájó, alulműködő szervekben, testrészekben. A hangtálak gazdag rezgéstartománya újra megteremti a szervezet megzavart egyensúlyát, azaz segít visszanyerni az egész-séget. Egy egészséges szervezet pedig jól hangolt, a saját ideális frekvenciáján rezeg, nem csak véd, hanem vonzza a pozitív rezgéseket is.

 

A hangtálas kezelést képzeljük el úgy, mint az egyes központokon át a testbe hatoló energiasugarakat. A cél az energiaáramlás optimalizálása, a negatív energiák friss energiával helyettesítése.

 

A hangtálas kezeléseknél mivel mérhető fizikai energiabevitelről van szó, az úgynevezett placebo hatást kizárhatjuk. Ugyanakkor a gyógyítói folyamatokhoz mindenképpen kell bizalom és hit, hiszen ez a szellemi hozzáállás segíti az eredményes gyógyulást is. Az egésszé válás egy olyan folyamat, melyet az ember tudatosan működtet. Ebben a folyamatban a hangterapeuta nem tud meggyógyítani és a gyógyulás ígéretét sem tudja biztosítani, viszont a maga módján segíthet, támogathat, hogy képes legyél eloszlatni az érzelmi blokkokat. Előfordul, hogy a páciensek egyetlen kezelés után megszabadulnak problémájuktól, de általában 4-5 folyamatos, megszakítás nélküli kezelés szükséges a kézzelfogható eredményhez. Nincsenek kész receptek. Nincsenek olyan hangok, melyek mindenkin segítenek. Mindenki a saját egyéni módján rezonál, ezért a hangkezelések módja is sokféle lehet. Ám nem kell megvárni, hogy betegek legyünk, mivel a hangtálak használata mint prevenciós eszköz és módszer az egészséges emberek testi és lelki működésére is jó hatással van. A tökéletes ellazulás gyakran olyan gyógyhatással járhat, hogy a további gyógykezelést is kiválthatja. 

 

Milyen eredményeket várhatunk a tibeti hangtálak terápiás célú használatától?

Röviden azt mondhatjuk: nyugtató, harmonizáló hatást, az egészség megőrzését és gyógyító erőt.

 

Mely esetekben lehet hatékony a kezelés:

- stresszoldás, mentális és fizikai kimerültség

- relaxálás, belső nyugalom megtalálása

- stressz hatására kialakult betegségek

- szenvedélybetegségek

- pszichoszomatikus megbetegedések

- pánikbetegség, depresszió, alvászavar

- tanulási problémák, koncentráció javítása, gyermeki hiperaktív magatartás 

- fejfájás, migrén enyhítése, megszüntetése

- ízületi fájdalom enyhítése, megszüntetése

- izomgörcs, izomfájdalom enyhítése, megszüntetése

- keringési, vérnyomás problémák

- érrendszeri problémák

- emésztési zavarok, salaktalanítás, méregtelenítés

- alhasi görcsök enyhítése, megszüntetése

- műtét utáni lábadozás

- közérzetjavítás, immunerősítés

 

Kezelési ellenjavallatok:

- szívritmus zavar, beépített szívritmus szabályozó készülék esetén

- várandósság első trimeszterében

- epilepsziában szenvedőknek

 Kállai Krisztina

 

FIGYELMEZTETÉS

Szeretném felhívni a kedves Érdeklődők figyelmét arra, hogy a hangterápia nem gyógyászati eljárás. A hangterapeuta diagnózist nem állít fel, a kezelés nem tekinthető orvosi beavatkozásnak, és nem veheti át az orvos által felírt gyógykezelés helyét sem, csupán kiegészítheti azt. A hangterápiás kezelések a hagyományos orvoslás mellett alternatív szemléletet és módszert kínálnak olyan emberek számára, akik a gyógyításnak ezt a formáját (is) választják.

 


 

1. Egyéni kezelés:

 

Az egyéni kezelés egy személyes beszélgetéssel kezdődik, amelynek során megbeszéljük, milyen területen van szükséged változásra. Ez lehet lelki, fizikai, vagy akár az is lehet, hogy csak egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre vágysz. Az első találkozás alkalmával elmagyarázom, mi fog történni. Ezt követően ruházatodat kényelmessé teszed, karórádat, ékszereidet eltávolítod, és elkezdhetjük a kezelést. Lefekszel a földre, egy vékony matracra, vagy leülsz, ha hangtálas lábmasszázst választottál, illetve ha gondot okoz a fekvés. A hangtálak már elő vannak készítve. A kezelés során használt tálak száma attól függ, milyen kezelést választasz. Az első alkalommal arra törekszem, hogy minél többféle hangtál hangja felcsendüljön. A kezelés alatt megfigyelem, hogy az egyes rezgéstartományok – magas és mély hangok, az erős, közepes vagy gyenge hangerő – milyen hatást gyakorolnak Rád.

Ha engeded, hogy a hangok átjárjanak, akkor ki tudsz alakítani magadban egyfajta félig éber félig álmodó tudatállapotot. Kikapcsol a hétköznapi gondolkodásmód, és bekerülsz egy könnyű transz jellegű állapotba. Előfordul, hogy valaki elalszik a hangmasszázs alatt. Ez nem is gond, mert ekkor az alvás biztonsági szelepként működik, és egy időre kikapcsolja a racionális elmét, a gondolatokat, így a kezelés közvetlenül, az érzelmek cenzúrája nélkül áramolhat. A körülötted elhelyezett tálak tisztítják az aurádat, a test különböző pontjain megszólaltatott tálak által pedig közvetlenül a testbe jutnak a rezgések, így erőteljesebb hatás éri az energiarendszert. A hangtálak felharmonikusokban gazdag rezonanciája nem csak a teljes csakrarendszer harmonizálására használható, hanem az egyes csakrák és testrészek kezelésére is. Ez esetben – a pontos diagnózis ismeretében – a kapcsolódó csakrapont, illetve testrész kerül a kezelés fókuszába.

A kezelés befejezésekor gondoskodom arról, hogy figyelmedet ismét a külvilág felé irányítsd. Elmondhatod a benyomásaidat és megbeszéljük a tapasztaltakat. Az esetleges panaszaidból és az első kezelés alatt megfigyeltekből levont következtetések alapján döntünk a további módszerekről. Választhatsz teljes kezelést vagy leszűkíthetjük egy bizonyos testrészre, egyetlen csakrára.

 

 • Teljes hangterápiás kezelés: a kezelés időtartama kb. 60 perc. 
 • Csakrakezelés: A kezelés időtartama kb. 30 perc. 
 • Fókuszpontos kezelés: A kezelés időtartama 30 vagy 60 perc.

 • Hangtálas lábmasszázs levendulaolajjal

Egy lazító, illóolajos lábfürdő az egész testünkre jó hatással van. Ám ha mindehhez hangok és pezsgő vízbuborékok is társulnak, akkor igazán élvezetes élményt nyújt. A hangtálas lábmasszázst egy nagyméretű hangtál segítségével végzem. A hangtálas lábmasszázs alatt a hang végigmasszírozza a reflexzónáidat, és azt érezheted, hogy nemcsak a talpakat, hanem a lábakon keresztül az egész testedet átjárja az energia.

A kezelés időtartama 30 perc. 

 

 •  Egyéni hangfürdő vezetett meditációval

A kezelés megegyezik a csoportos hangfürdővel, de itt egyedül élvezheted a hangok varázsát és a vezetett meditáció témája is egyénre szabott.

A kezelés időtartama 60 perc.

 

2. Páros vagy családi kezelés: 

Ezt a fajta kezelést választhatják: teljes család vagy párok, szülő és gyermeke, testvérpárok, barátok, munkatársak stb. Célja az összehangolódás, a közös élmény és pihenés. A kezelés során lehetőség nyílik egymás megtapasztalására az eddigiektől eltérő módon. Amikor egyszerre történik két vagy több ember kezelése, az ő energiáik is egymásra hangolódnak. Oldódnak a közöttük lévő feszültségek, diszharmonikus állapotok. A kezelés hozzásegíti őket ahhoz, hogy javuljon, illetve még jobbá váljon a kapcsolatuk.

A kezelés időtartama 60-90 perc.

 

3. Csoportos hangfürdő:

Egy olyan zenei utazás, amelynek során a hangok varázslatos vízesésként öntenek el és a különböző hangszerek hangjának hallgatása által tested-lelked feltöltődik. Neked nincs más dolgod, mint a számodra legkényelmesebb pozícióban – ülve vagy fekve – beengedni, magadba szívni a gyógyító rezgéseket. A hangfürdő során minden erőfeszítés nélkül mély relaxációs állapotba kerülsz, a tested ellazul, az elméd pedig megpihen, tökéletes nyugalomban lehetsz. Megtapasztalhatod a belső csendet, a testi-lelki-szellemi harmóniát és feltöltődést. Ellazulás közben az agyad egyre több alfa és théta hullámot bocsát ki, tudatállapot-változást tapasztalhatsz, egy alvás és éberség közötti állapotot, miközben tudatában vagy a környezetednek. Ebben az állapotban sokféle tapasztalásod lehet, például hőhullám, libabőr, színek vagy alakok látomása, feljöhetnek régi élmények, felszínre kerülhetnek elfojtott érzések.

A hangfürdő során a hangtálakon kívül egyéb hangszereket is megszólaltatok. A tálakat nem helyezem a testre, a pozitív hatás a hangrezgések által érezhető. A relaxáció alatt különböző témájú vezetett meditáció is segíti a pihenést, a tisztulást. Nincs két egyforma hangfürdő, mert mindig a résztvevők aktuális energetikai állapotától függ a közös rezonancia.

A hangfürdő időtartama 60 perc.

 

 • Harang:

A tibeti harangok az energiák női aspektusát jelenítik meg. Öntési eljárással készülnek, alapanyaguk változatos. 

 

 • Tingsha:

A tingsha használata az embert az itt és most érzéséhez vezeti el. Felharmonikusokban gazdag, éles, tiszta, erőteljesen csengő hangjának földies,
 stabilizáló hatása van. A legtöbb tingsha alapanyaga is hét fém ötvözetéből áll.

 • Koshi:

Egy aprólékos kézi megmunkálással készült autentikus hangszer. Az ezüsttel forrasztott hangolt hangrudaknak és az üveg nyelvnek köszönhetően szép, lírai, árnyalatokban gazdag alaphangokat, illetve magasabb felső harmonikus hangokat, dallamsorozatokat szólaltathatunk meg.

 

 • Óceán dob és esőcsináló:

Az óceán dob golyócskákkal van feltöltve és a tenger morajlásának hangját idézi fel, az esőbot pedig a vízesés vagy lehullás hangjára hasonlít. Mindkettő tisztító és földelő hatású hang.
 

 

4. Csoportos hangtálas relaxáció és/vagy bemutató
CSALÁDI VAGY BARÁTI TÁRSASÁGOK, KLUBOK részére:

 • Szeretnéd meghittebbé, szorosabbá, békésebbé, nyugodtabbá tenni a kapcsolataidat?
 • Szeretnéd, ha a HANGok átjárnák az otthonodat is?
 • Szeretnél egy különlegességgel, egyedi meglepetéssel kedveskedni a családodnak, barátaidnak?

Kérésedre házhoz megyek, így családi vagy baráti körödben, bensőséges hangulatban élvezheted a hangok és rezgések jótékony hatását.

A közösen tapasztalt, együtt átélt élmény garantáltan megteszi a hatását. Kérhetsz személyre szabott vezetett meditációt vagy csak egy csodálatos HANGutazást. Lehetőséged van megtapasztalni a hangtálakat saját testeden is. Sőt ha szeretnéd, Te magad is megszólalthatod a tálakat és az egyéb hangszereket.

 

5. Munkahelyi felfrissülés:

A stressz leghatékonyabb természetes ellenszere a relaxálás. Ajándékozza meg Dolgozóit HANGfürdővel, mely egy igazi kényeztetés a kimerült testnek és a megfáradt léleknek. Mit kap cserébe?

 • javul a munkahelyi morál
 • csökkenhetnek a stressz által okozott egészségügyi problémák és ezáltal a táppénzes napok száma
 • növekedhet a munkahelyi termelékenység, hatékonyság és minőség
 • kellemes munkahelyi atmoszféra és javuló közösségi kapcsolatok

Kiváló lehetőség alkalmazni egy-egy tréning vagy workshop során is. Amire szükség van: csendes helyiség, székek vagy polifoam-ok.

Lehetőség van rendszeres "minikezelések" igénybevételére is, melyek 15-20 perces frissítő HANGmasszázsok.


 

 

AJÁNDÉKKÁRTYA

 

Szeretnéd egy igazán egyedi különlegességgel megajándékozni Szeretteidet? Ajándékozz HANGélményt!

Az utalvány beváltható egyéni, páros vagy családi kezelésre, illetve csoportos hangfürdőre. Postázásra is van lehetőség.